Omgeving

Het vakantiegevoel begint al als u de toegangswegen tot Zeeland oprijdt. De lucht wordt zilt, het uitzicht wordt weids en er komt een soort rust over het landschap. Daarbij heeft Zeeland de meeste zonuren van heel Nederland!

Walcheren is de vakantieplek bij uitstek, met de perfecte combinatie van zee, strand, duinen, bossen, polders, historische dorpen en steden: luieren, fietsen, wandelen, zwemmen, paardrijden, Zeeuwse mosselen of anderszins lekker eten, musea bezoeken of bijvoorbeeld winkelen.

Voor liefhebbers van bloemen en planten zijn er meerdere opengestelde particuliere tuinen. Er is ook een pluktuin waar u zelf uw boeket kunt plukken.

IMG_2381

Bospad in De Mantelinge, dicht bij het huis

Oostkapelle

De vakantiewoning ligt buiten het dorp Oostkapelle, dat u langs charmante paadjes in een halfuurtje te voet kan belopen of in acht minuten op de fiets en in twee minuten met de auto via mooie binnenweggetjes  bereikt. Oostkapelle is uitgegroeid tot een actief dorp dat veel vakantiegangers trekt; het brengt u winkels en restaurantjes maar ligt op een zodanige afstand van het huisje dat u de gezellige drukte ook weer achter u kunt laten. In de zomer is er wekelijks markt.

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en ligt op tien kilometer van Oostkapelle. Een prachtige provinciestad vol geschiedenis (waarvan de Lange Jan, het stadhuis, de Oostkerk, de Kloveniersdoelen en de Abdij wel de bekendste zijn). Maar ook gewoon een heel gezellige, bruisende stad die veel leuke winkels, mogelijkheden voor uitstapjes en gezellige restaurants, cafés en andere uitgaansmogelijkheden biedt. Sinds kort is er een openbaar par-3 golfterrein.

Domburg 

Op drie kilometer van Duinbeek ligt Domburg, een sfeervolle badplaats met veel vertier, zoals een golfbaan, een zwemparadijs, tennisbanen, het prachtige Badpaviljoen, een heerlijke viswinkel, souvenirwinkeltjes, het museum Marie Tak van Poortvliet en een groot aanbod aan eetgelegenheden. Verder kent Domburg jaarlijks een aantal evenementen zoals de Schildersweek, de Kustmarathon, Jazz by the Sea en diverse kunstroutes. Een historisch stadje dat een bezoek waard is.

Veere

Het havenstadje Veere ligt op tien kilometer afstand van Oostkapelle, ook weer een plaats waar de historie van afspat. Aan de Kaai, aan de jachthaven en op de Markt liggen koopmanshuizen en pakhuizen met prachtige gevels. Veere kent onder andere een wekelijkse markt, veel leuke winkels en restaurants, een sfeervolle haven en prachtig uitzicht over het Veerse Meer. Op het Veerse Meer zijn volop watersportmogelijkheden zoals surfen, zeilen en waterfietsen.

Neeltje Jans

Na de overstromingen van 1953 is het deltagebied van de Oosterschelde beschermd met een waterdoorlatende stormvloedkering. Deze stormvloedkering geldt als één van de meest indrukwekkende technische hoogstandjes op waterstaatkundig gebied ter wereld.
De Neeltje Jans, het voormalig werkeiland, is een dynamisch duingebied in ontwikkeling met een recreatieve functie, en is de verbinding tussen de delen van de stormvloedkering. Een prachtige route om te fietsen.  http://www.neeltjejans.nl

Strand

Kenmerkend voor de stranden op Walcheren zijn de zogenoemde paalhoofden, de dubbele rijen met palen vanaf het strand de zee in, om de golven te breken. De stranden zijn schoon en er zijn goede sanitaire en afvalvoorzieningen, voorzieningen voor gehandicapten en reddings- en EHBO-posten. De stranden van Oostkapelle, Westkapelle, Domburg, Zoutelande en Vrouwenpolder hebben een Blauwe Vlag, een jaarlijkse internationale onderscheiding voor stranden die veilig en schoon zijn, met een uitstekende kwaliteit zwemwater.

Aan het strand van Oostkapelle liggen meerdere strandpaviljoens. Ook ter hoogte van uw duinovergang is er een strandtent voor stoelenhuur, hapjes en drankjes.IMG_2620